ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΒΒΑΕΙΟ!
Από γενιά σε γενιά, εδώ και αρκετούς αιώνες, οι ζυθοποιοί ανακατεύουν τα ''μαγικά τους καζάνια'', μένοντας πιστοί στην παράδοση αλλά και εξελίσσοντας την τέχνη τους με το ''πάντρεμα'' της με την τεχνολογία, φτιάχνοντας μπίρα σε υπερσύγχρονα ζυθοποιεία. Ακριβώς αυτή είναι και η μαγεία της μπίρας: Ότι είναι το ''νέκταρ'' που δημιουργείται από μια ιδανική ένωση με την εξέλιξη προς όφελος ημών και υμών! Οι ''πύλες'' του μυαλού σου ανοίγουν, όταν όντως είσαι αποφασισμένος να ταξιδέψεις με όλο σου το ''είναι'' στον ''πλανήτη'' μπίρα και να τον ...κατακτήσεις.

Εις υγείαν!

Θα μας βρείτε στην διεύθυνση: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΣΟΥ 5 ΕΔΕΣΣΑ.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Συστατικά παρασκευής μπύρας

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της μπύρας, είναι τα εξής τέσσερα:
1) νερό,
2) κριθάρι,
3) μαγιά μπύρας,
4) λυκίσκος
Όλες οι μπύρες ανεξαιρέτως, φτιάχνονται με αυτά τα τέσσερα συστατικά.
Αυτό που κάνει την κάθε μπύρα όμως μοναδική, με το δικό της χαρακτήρα, είναι κάποιες λεπτομέρειες στον τρόπο παρασκευής της:

1) προσθήκης διαφορετικής αναλογίας μεταξύ των τεσσάρων αυτών συστατικών,
2) ελαφρώς διαφορετικό είδος κριθαριού,
3) ελαφρές αποκλίσεις στη ζυθοποιΐα -ζύμωσής της
4) προσθήκη στο τέλος κάποιων γευστικών ουσιών

Ζυθοποιΐα είναι η διαδικασία παραγωγής αλκοολούχων ποτών από βύνη και λυκίσκο, με τη διαδικασία της άλεσης, του βρασίματος και της ζύμωσης, με τη βοήθεια της μαγιάς.

Αν και τα συστατικά παρασκευής της είναι πολύ απλά, υπάρχουν πολύ υψηλά στάνταρ και κριτήρια επιλογής αυτών, ώστε να παραχθεί ένα αποτέλεσμα πολύ καλό.

Για παράδειγμα το νερό πρέπει να είναι με συγκεκριμένη περιεκτικότητα σε άλατα και μεταλλικά στοιχεία, το κριθάρι θα πρέπει να είναι πολύ προσεγμένο και χωρίς ατέλειες, σε ειδική γραμμή παραγωγής κατά την ανάπτυξή του (ώστε να μας δώσει άριστο καρπό), κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου