ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΒΒΑΕΙΟ!
Από γενιά σε γενιά, εδώ και αρκετούς αιώνες, οι ζυθοποιοί ανακατεύουν τα ''μαγικά τους καζάνια'', μένοντας πιστοί στην παράδοση αλλά και εξελίσσοντας την τέχνη τους με το ''πάντρεμα'' της με την τεχνολογία, φτιάχνοντας μπίρα σε υπερσύγχρονα ζυθοποιεία. Ακριβώς αυτή είναι και η μαγεία της μπίρας: Ότι είναι το ''νέκταρ'' που δημιουργείται από μια ιδανική ένωση με την εξέλιξη προς όφελος ημών και υμών! Οι ''πύλες'' του μυαλού σου ανοίγουν, όταν όντως είσαι αποφασισμένος να ταξιδέψεις με όλο σου το ''είναι'' στον ''πλανήτη'' μπίρα και να τον ...κατακτήσεις.

Εις υγείαν!

Θα μας βρείτε στην διεύθυνση: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΣΟΥ 5 ΕΔΕΣΣΑ.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αθώα η μπίρα για το λίπος στην κοιλιά

Η κατανάλωση μπίρας δεν μπορεί να θεωρείται βασική αιτία της λεγόμενης «μπιροκοιλιάς», αν και μπορεί να συμβάλει στη συνολική παχυσαρκία. 

Αυτό είναι το συμπέρασμα Γερμανών ερευνητών που ανέλυσαν το βάρος, καθώς και τους πόντους της περιφέρειας σχεδόν 20.000 ανθρώπων σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Από τους εθελοντές ζητήθηκε να καταγράψουν με κάθε λεπτομέρεια πόση μπίρα κατανάλωναν καθημερινά, αλλά και τι έτρωγαν. Οι ερευνητές από τα δεδομένα που συγκέντρωσαν διαπίστωσαν πως αυτό που προέκυψε δεν στηρίζει την κοινή πεποίθηση ότι η μπίρα προσθέτει λίπος τοπικά στην κοιλιά.

«Η κατανάλωση μπίρας φαίνεται να συνδέεται με το συνολικό σωματικό λίπος» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες στο σχετικό άρθρο τους στο «European Journal of Clinical Nutrition». 

Οι ειδικοί χώρισαν τις γυναίκες σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την μπίρα που κατανάλωναν, ενώ τους άντρες σε πέντε. Για τις γυναίκες μέτρια κατανάλωση μπίρας ήταν τα 250 ml την ημέρα, ενώ για τους άντρες 500-1.000 ml. 

Οσο για μπιροκοιλιά, έτσι χαρακτηρίζουν τη συσσώρευση πάχους στην κοιλιά, που είναι αναλογικά μεγαλύτερη απ’ ό,τι στην υπόλοιπη περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου