ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΒΒΑΕΙΟ!
Από γενιά σε γενιά, εδώ και αρκετούς αιώνες, οι ζυθοποιοί ανακατεύουν τα ''μαγικά τους καζάνια'', μένοντας πιστοί στην παράδοση αλλά και εξελίσσοντας την τέχνη τους με το ''πάντρεμα'' της με την τεχνολογία, φτιάχνοντας μπίρα σε υπερσύγχρονα ζυθοποιεία. Ακριβώς αυτή είναι και η μαγεία της μπίρας: Ότι είναι το ''νέκταρ'' που δημιουργείται από μια ιδανική ένωση με την εξέλιξη προς όφελος ημών και υμών! Οι ''πύλες'' του μυαλού σου ανοίγουν, όταν όντως είσαι αποφασισμένος να ταξιδέψεις με όλο σου το ''είναι'' στον ''πλανήτη'' μπίρα και να τον ...κατακτήσεις.

Εις υγείαν!

Θα μας βρείτε στην διεύθυνση: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΣΟΥ 5 ΕΔΕΣΣΑ.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κανόνες επιβίωσης σε ένα φεστιβάλ μπίρας

Τα φεστιβάλ μπίρας στην χώρα μας αυξάνονται κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, κι έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουμε πολλές και ποικίλες μπίρες σε αυτά. Ορίστε μερικοί κανόνες για το πως θα περάσουμε καλά, χωρίς προβλήματα.

Προετοιμασία. Προετοιμαστείτε για το φεστιβάλ. Ελέγξτε το επίσημο website του ή αναζητήστε ενημερωτικά φυλλάδια και κοιτάξτε ποιες εταιρίες συμμετέχουν και τι προϊόντα θα βρείτε στα περίπτερά τους. Σημειώστε σε ένα χαρτί τις μπίρες που θέλετε πραγματικά να πιείτε, αλλά και εκείνες που θέλετε να δοκιμάσετε δειγματοληπτικά. Επίσης, κοιτάξτε μήπως υπάρχουν και παράλληλα γεγονότα, όπως κάποιο μουσικό συγκρότημα που θα θέλατε να ακούσετε ή κάποια παρουσίαση που θα θέλατε να δείτε.
Ενυδάτωση. Αρκετά σημαντικό είναι να έχετε μαζί σας μπόλικο νερό. Στα μεγαλύτερα φεστιβάλ μπίρας ανά τον κόσμο οι διοργανωτές παρέχουν νερό στους επισκέπτες. Εκτός του ότι σας βοηθάει με την ζέστη και τον ιδρώτα, βοηθάει και στην γευστική σας ικανότητα, μιας και είναι ένας καλός τρόπος να “σβήνεις” την γεύση της προηγούμενης μπίρας ώστε να δοκιμάσετε την επόμενη. Ειδικά αν δοκιμάσετε μπίρες με έντονη γεύση.
Φαγητό. Ένα δυνατό πρωινό και ένα καλό βραδινό είναι πάντα ο καλύτερος συνδυασμός γευμάτων για μια ημέρα σαν κι αυτή ενός φεστιβάλ. Επισκεφθείτε ένα εστιατόριο κοντά στον χώρο του φεστιβάλ πριν ή μετά το γλέντι, ώστε να έλθετε σε μια καλή κατάσταση χωρίς να πεινάτε.
Σημειώσεις. Κρατήστε σημειώσεις για τις μπίρες που δοκιμάσατε, για το άρωμά τους, την γεύση τους και το χρώμα τους. Πιστέψτε μας, πως μετά από μερικές μπίρες θα έχετε ξεχάσει ποια από όλες αυτές σας έκανε την καλύτερη εντύπωση. Τραβήξτε μερικές φωτογραφίες ή video με την κάμερά σας. Όλα αυτά συντελούν στο να κατεβάσετε ρυθμούς και να κάνουν την βραδιά ποιο ενδιαφέρουσα.
Φέρτε έναν φίλο. Ένα φεστιβάλ μπίρας είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξετε σε κάποιον φίλο σας την ομορφιά του να ασχολείσαι με την μπίρα και να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Βασικό είναι να είναι τόσο φίλος σας ώστε να μην μπορεί με κάποιο τρόπο να σας καταστρέψει την βραδιά, ειδικά μετά από κανά δυο δυνατές ales. Επίσης, η φρέσκια του ματιά επάνω στο θέμα της μπίρας μπορεί να σας κάνει κι εσάς να δείτε κάποιο θέμα από διαφορετική σκοπιά. Ζητήστε του την γνώμη του για την γεύση και το άρωμα μιας μπίρας, για να δείτε πως τα αντιλαμβάνεται και συζητήστε για αυτά.
Πηγαίνετε στο χώρο νωρίς, πριν αυτός γεμίσει με κόσμο, κάτι που γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες πάντα. Έτσι δεν θα σταθείτε στην ουρά για να δοκιμάσετε κάποια μπίρα, και δεν θα φοβηθείτε μήπως τελειώσει η αγαπημένη σας και την χάσετε. Αλλά και την ώρα της λήξης μην βιαστείτε να φύγετε. Βεβαιωθείτε καταρχήν ότι είστε 100% σε καλή κατάσταση για οδήγηση ή αν έχετε κάποιον άλλον για να οδηγήσει, ακόμα καλύτερα. Αν δεν είστε ακόμα έτοιμοι, δοκιμάστε να περπατήσετε στους δρόμους της πόλης του φεστιβάλ και καταναλώστε αρκετό νερό ή φάτε ένα καλό γεύμα.
Διάθεση. Επισκεφθείτε τον χώρο του φεστιβάλ με καλή διάθεση και να γνωρίζετε ότι εκεί θα βρείτε πολύ κόσμο, που πολλοί υπό την επήρεια του αλκοόλ λειτουργούν περίεργα οι επιθετικά. Οπλιστείτε με υπομονή και αν τύχει να σταθείτε σε κάποια ουρά ή βρεθείτε κοντά σε φασαριόζους επισκέπτες, χαμογελάστε και περάστε καλά.

Τα φεστιβάλ μπίρας είναι μια καλή ευκαιρία να περάσουμε καλά, να γνωρίσουμε κόσμο, να γευτούμε αγαπημένες ή νέες μπίρες και να μιλήσουμε για το αγαπημένο μας θέμα. Την μπίρα. Για αυτό επισκεφθείτε το κάθε φεστιβάλ που μπορείτε και καλή σας διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου